Området

HVA KAN MAN GJØRE?

Femundsmarka tilbyr villmarks liv, like ved fjellstua. Ta med kamera på fotosafari, padle kano på sjøen eller prøv lykken med fiskestanga! Turer til fots i fjellet er vel det mest populære i nasjonalparken.

Noe som gjør Elgå spesielt er den Samiske kultur og alle reinsdyrene. Her er den sydligste reindriftsnæring i verden! Vi kan garantere at du vil se reinsdyr!

En fottur til Svukuriset turisthytte er godt merket og lett å gå. Turen tar ca 2 - 3 timer en vei. Derfra kan du vandre dypere inn i Femundsmarka.

Kortere turer til gapahuken eller den nye tre lavo med eget toalettanlegg (alt er universell tilpasset rullestoler) ved bredden av Femunden er anbefalt. Du kan også kjøpe kart over området.

Her i Elgå har vi også Femundsmarka Nasjonalpark senter, med utstillinger av fugle- og dyrelivet. Her vises også noe av den samiske kultur og levesett frem. Et særpreget bygg vell verdt et besøk.

Du kan også ta dagsturer med bil, for eksempel langs veien mot Drevsjø og frem til avkjøring til Gutulia Nasjonalpark. Nyt turen og de dyr du eventuelt vil se.

Kjør ned til bredden av Gutulisjøen og vandre frem til Gutulia seter og de gamle furu trærne.

Ta MS Femund II til revlingen og gå tilbake, eller benytt andre alternativer.

Om vinteren kan du gå i våre oppkjørte løyper, prøve isfiske, ta dagstur til alpinanleggene i Idre, Trysil og Engerdal.

Besøk det Samiske museet Blokkodden. Med fangstfeller, kåter og samisk kultur. Kjører du videre mot Trysil finner du avkjøring på venstre hånd til Røa fallene, et flott fossefall hvor du også kan nyte en fantastikk utsikt over dalen.

En dagstur til Røros, ca 150 km. En gammel gruveby som er fredet og på UNESCO sin liste over verdensarv, som er helt unik! Et besøk i Olavsgruva anbefales, som viser 300 års gruvedrift, 500 meter inn i fjellet, dypt nede under jorden. Se mer på Røros Museum, smeltehytta! Byen er vel verdt et besøk!

En tur til Elverum. Skog Museet som også er knyttet sammen med Glomdalsmuseet med alle gamle hus og tun.