Femund fjellstue

Firmaturer er et artig verktøy som kommer med mange fordeler. For det første kan det være en flott opplevelse for teamet. Å reise sammen gjør at folk kan bli kjent med hverandre på et mer personlig nivå og lære av hverandre. Det gir også en mulighet for folk til å se hvordan andre jobber og hva de gjør i deres daglige liv.

Å reise med ansatte kan også være en fin måte å vise dem bedriftens kultur og verdier utenfor kontormiljøet. Når dere reiser som et team, vil dere ha mer tid til å snakke om hva disse verdiene er og hvordan de bør brukes i hverdagen. Dette er en utmerket måte å vise at bedriften din bryr seg om de ansatte utover å bare gi dem en lønnsslipp hver måned.til å forbedre bedriftskulturen.

Du tenker kanskje at du ikke vet hva du skal gjøre for å skape en god firmatur for de ansatte. Ikke fortvil. Jeg har skrevet ned mine beste tips for å stelle i stand en heidundrende reise, basert på mitt eget liv og arbeidsliv, samt mine mange samtaler med bedriftsledere og mennesker jeg har møtt på mine reiser.

Spa

Har du noen gang vært på spa? Hvis du er mann, antar jeg at svaret er nei; hvis kvinne, så er det litt mer sannsynlig at svaret er ja. I ethvert tilfelle mener jeg at spa er en av de beste måtene å sikre at de ansatte nyter firmaturen. Det lar dem koble helt av, uten å tenke på enten den høye prisen (som du tar deg av) eller andre bekymringer de har i hverdagen. Hvis budsjettet tillater det kan du krydre opp ting ved å dra på fjellspa i Jotunheimen. Ellers vil et hvilket som helst hotellspa være en velkommen gest for dine ansatte.

Påskeegg-jakt

Tenk tilbake til når du var barn, og enten foreldre, lærere, eller organisasjoner stelte i stand påskeegg-jakt som du kunne delta på. Var det ikke spennende å ikke vite hvor egget lå, og at du kom til å få spise mye godteri når du fant det? Det kan muligens virke som litt “barnslig” å gi påskeegg til de ansatte. Jeg mener at det er snarere tvert imot. Det å kunne slippe fri barnet i seg er et tegn på at man er moden nok til å ikke bekymre seg for å dumme seg ut litt iblant, for å skape litt stemning. Stol på meg: Når du lanserer påskeegg-jakta, så vil du se en helt annen versjon av dine ansatte enn den de viser seg som på arbeidsplassen! 🙂

P.S. Dette er en sesong-aktivitet som må gjøres i påska. Men jeg oppmuntrer deg til å bruke det som et springbrett for andre ting du kan finne på som passer de ulike sesongene, avhengig av når du har planlagt firmaturen.

Slalom

Hemsedal, Meråker, Hafjell – alle disse er fantastiske steder å dra på slalom. Dette er kanskje en av de aktivitetene som er mest avhengig av dine ansatte sin interesse. Så lenge alle liker slalom (eller har lyst til å prøve det ut) vil jeg absolutt anbefale at du vurderer å ta dem med til et skisenter. Når det kommer til praktiske ting som utstyr, så kan dette leies på de fleste steder.

Det var alt jeg hadde for i dag! Da er det bare å sette i gang planleggingen, og kjøre på med firmatuuur!